ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι  και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Μέσα στο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε προσεκτικά την σόδα μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε.

Προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.

Αφήνουμε για 20 λεπτά στο μπάγκο πριν ψήσουμε ώστε να φύγει ο αέρας και να φουσκώσει ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο Στους 180 βαθμούς για περίπου 50 – 55 λεπτά.

Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 45 λεπτά και τσεκάρουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το κέικ.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε. Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα. Πασπαλίζουμε με αρκετή άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Νεκταρία Κοκκινάκη

Φωτογραφία : Μιχάλης Χριστοδουλάκης

Υλικά

150 ml βιολογικό ελαιόλαδο ELASION

250 γρ. ζάχαρη

200 γρ. γιαούρτι

3 Αυγά

1 πρέζα αλάτι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

100 ml χυμό πορτοκαλιού

1/3 κουταλάκι σόδα

400 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το σερβίρισμα

Άχνη ζάχαρη