ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκτέλεση

Αρχικά τραβάμε τα κεφάλια από το σώμα της γαρίδας και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με 1,5l νερό και μισή κουταλιά αλάτι για δέκα λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό για το γιουβέτσι.

Για να καθαρίσουμε τις γαρίδες, ξεκολλάμε τα πόδια και αφαιρούμε το κέλυφος, πιέζουμε χαμηλά στην ουρά και τραβάμε προς το μέρος μας να βγει και αυτή. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε πάνω τη ράχη και αφαιρούμε το έντερο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το πράσο, ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε να γυαλίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πελτέ , τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για πέντε λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το φαγητό σε μια γάστρα ή ένα ταψί, βάζουμε μέσα τις γαρίδες και ρίχνουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και σκεπάζουμε τη γάστρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο.

 

Καλή επιτυχία!!!

Συνταγή : Νεκταρία Κοκκινάκη

Φωτογραφία : Μιχάλης Χριστοδουλάκης

Υλικά

20 γαρίδες μεγάλες

500γρ. κριθαράκι

1,5L ζωμό από τα κεφάλια της γαρίδας

80ml ελαιόλαδο Gold Elasion

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο σε λεπτές φέτες

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια

1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε κυβάκια

2 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ξυσμένες

1 κουταλιά πελτέ

100ml λευκό κρασί

Αλάτι πιπέρι

1 κουταλιά μαϊντανό