Η Κρήτη αποτελεί μία από τις περιοχές της Ελλάδας με μακρά παράδοση στην παραγωγή ελαιολάδου. Στην περιοχή της Ιεράπετρας, στη νοτιοδυτική  ακτή της Κρήτης, στην ορεινή Καλαμαύκα βρίσκονται οι  εγκαταστάσεις τυποποίησης και αποθήκευσης ελαιολάδου που αντιπροσωπεύουν την ποιότητα και την παράδοση της οικογένειας Elasion.

Οι εγκαταστάσεις τυποποίησης και αποθήκευσης ελαιολάδου είναι σύγχρονες και εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η αποθήκευση του ελαιολάδου συνήθως γίνεται σε αποθηκευτικούς χώρους με ειδικά συστήματα κλιματισμού και ελέγχου θερμοκρασίας, έτσι ώστε να διατηρείται η φρεσκάδα και η ποιότητα του προϊόντος.Η διαδικασία τυποποίησης και αποθήκευσης του ελαιολάδου είναι σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας του ελαιολάδου και τη διατήρηση του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι ειδικευμένοι και έχουν μεγάλη εμπειρία στην επεξεργασία και τυποποίηση του ελαιολάδου.

Η ποιότητα του ελαιολάδου που παράγεται σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι εξαιρετική και ανταποκρίνεται στα υψηλά πρότυπα ποιότητας που έχουν θεσπιστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

DSC02837 a
DSC02860 a
DSC02904 a