ΚΑΣΤΑΝΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα κάστανα και βάζουμε σε ένα ταψί, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και καθαρίζουμε, κρατάμε στην άκρη για να χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας. Καθαρίζουμε επίσης και τα κρεμμυδάκια.

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ, ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε τις ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

Βάζουμε μισή κούπα ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά

Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κάστανα ανακινούμε κυκλικά στην κατσαρόλα ώστε να μπουν τα κάστανα μέσα στη σάλτσα συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20-25 λεπτά

Αποσύρουμε από τη φωτιά, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να μελώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Νεκταρία Κοκκινάκη

Φωτογραφία : Μιχάλης Χριστοδουλάκης

Υλικά

1 κιλό κάστανα

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο

80ml ελαιόλαδο Gold Elasion

1 σκελίδα σκόρδο

100ml κόκκινο κρασί

1 κουταλιά πελτέ

2 ντομάτες

1 ξύλο κανέλας

2 φύλλα δάφνης

4 κόκκους μπαχάρι

1/2 κουταλάκι κύμινο

αλάτι πιπέρι