ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, ρίχνουμε το νερό , το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.

Αφήνουμε να βράσει και ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί.

Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και σουρώνουμε το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα.

Αλατίζουμε αν χρειαστεί ξανά το ζωμό και βάζουμε να βράσει, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, αφήνουμε μέχρι να ψηθεί.

Σε ένα μπολ χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια από το αυγό μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια χτυπάμε και τους κρόκους. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια 3-4 κουταλιές ζωμό. Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε κυκλικά τη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και ξύσμα από μισό λεμόνι.

Καλή επιτυχία!!!

Συνταγή : Νεκταρία Κοκκινάκη

Φωτογραφία : Μιχάλης Χριστοδουλάκης

Υλικά

1-1,5 κιλό ντόπιο κοτόπουλο

2,5l νερό

20ml ελαιόλαδο Organic Elasion

150γρ ρύζι γλασέ ή Καρολίνα

2 αυγά

Χυμό από δυο λεμόνια

Ξύσμα λεμονιού

Αλάτι πιπέρι