ΦΑΒΑ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη φάβα, βάζουμε σε ένα σουρωτό και πλένουμε με τρεχούμενο νερό. Αφήνουμε να σουρώσει.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και τη πατάτα ξυσμένη.

Προσθέτουμε τη φάβα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Ρίχνουμε 1,5l περίπου ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Όταν τα σποράκια της φάβας έχουν λιώσει και έχει απορροφήσει το νερό η φάβα μας είναι έτοιμη.

Αν θέλουμε να είναι πιο βελούδινη μπορούμε να την περάσουμε σε μικρές ποσότητες στο multi ή να τη λιώσουμε με μίξερ χειρός.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και ντομάτα και φυσικά αρκετό ελαιόλαδο Elasion Organic.

Καλή επιτυχία!

Υλικά

300γρ φάβα

1 ξερό κρεμμύδι

1 πατάτα

20ml ελαιόλαδο ElasionOrganic

Αλάτι πιπέρι

Για σερβίρισμα

Φρέσκα κρεμμυδάκια

Ντοματίνια ή ντομάτα

Ελαιόλαδο Elasion Organic