Η Μεσογειακή Διατροφή αποτελεί την κορωνίδα ενός υγιεινού τρόπου ζωής

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μεσογειακή Διατροφή και ελαιόλαδο

Η Μεσογειακή Διατροφή αποτελεί την κορωνίδα ενός υγιεινού τρόπου ζωής και αν είναι πλούσια σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στον έλεγχο του βάρους και της περιφέρειας της μέσης, δύο παραγόντων καθοριστικών για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η μεσογειακή διατροφή είναι μια από τις πιο υγιεινές διατροφές στον κόσμο και έχει αναγνωριστεί ως τέτοια από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και άλλες έντιμες οργανώσεις υγείας. Η διατροφή αυτή βασίζεται στην κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφίμων όπως φρούτα, λαχανικά, ολικά δημητριακά, ψάρια, κόκκινο κρέας (με μέτρο), φρέσκα βότανα και, φυσικά, ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο αποτελεί το κλειδί για την μεσογειακή διατροφή και τα πλεονεκτήματα του Ελληνικού ελαιολάδου για την υγεία είναι πολλά. Το ελαιόλαδο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά, ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά, και πολυφαινόλες, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης, περιέχει βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ, σίδηρο και καλίουμ.

Η κατανάλωση Ελληνικού ελαιολάδου μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως η πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου και η μείωση της χοληστερόλης στο αίμα.