ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σιγά, σιγά το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Θα πρέπει να έχουμε ένα πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 30-45 λεπτά ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχουμε στο χώρο.

Εντωμεταξύ, σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι να μυρίσει. Αφού κρυώσει λίγο, βάζουμε το σουσάμι και τα καρύδια σε multi και θρυμματίζουμε. Κρατάμε στην άκρη για να πασπαλίσουμε τους λουκουμάδες.

Αφού έχει φουσκώσει το μείγμα μας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Elasion ΠΟΠ Σητείας και αφήνουμε να ζεσταθεί.

Παίρνουμε κοντά στη κατσαρόλα το μπολ με το χυλό και ένα ποτήρι με νερό και ένα κουτάλι. Βρέχουμε τα χέρια μας, παίρνουμε μια χούφτα χυλό, πιέζουμε να βγει μια μικρή μπάλα ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Βρέχουμε το κουτάλι στο νερό και κόβουμε τη μπάλα. Ρίχνουμε τους λουκουμάδες στο ζεστό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα συνεχώς ώστε να ξεροψηθούν από όλες τις πλευρές.

Μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Αφαιρούμε το χαρτί και ρίχνουμε πάνω αρκετό μέλι. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και αρκετή κανέλα.

Καλή επιτυχία!!!

Συνταγή : Νεκταρία Κοκκινάκη

Φωτογραφία : Μιχάλης Χριστοδουλάκης

Υλικά

400γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

20ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Elasion ΠΟΠ Σητείας

350ml χλιαρό νερό

Για πασπάλισμα

5 κουταλιές σουσάμι

2 κουταλιές καρύδια

Κανέλα

4 κουταλιές μέλι