ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Εκτέλεση

Αρχικά αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και περιχύνουμε το χυμό λεμονιού. Εσωτερικά βάζουμε τα κλαδιά από το μαϊντανό και μια φέτα λεμόνι.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και κόβουμε σε φέτες, απλώνουμε σε ένα ταψί και κόβουμε πάνω τις τρείς ντομάτες επίσης σε φέτες.

Ψιλοκόβουμε φρέσκο μαϊντανό και αλατίζουμε ελαφριά. Τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά τα ψάρια  και απλώνουμε φέτες με ντομάτα.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και κρασί. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό, τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετό και το φαγητό μας θα γίνει πιο γευστικό.

Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο ή με καπάκι αν χρησιμοποιήσουμε γάστρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40′ περίπου. Πέντε λεπτά πριν το φαγητό είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία!!!

Συνταγή : Νεκταρία Κοκκινάκη

Υλικά

2 ψάρια (τσιπούρες ή μπακαλιάρο ή κοκκινόψαρο ή ξιφία ή συναγρίδα ή φαγκρί)

8 κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

4 ντομάτες

½ ματσάκι μαϊντανό

100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Elasion ΠΟΠ Σητείας

50ml άσπρο κρασί

χυμό από ένα λεμόνι

αλάτι πιπέρι