Συνταγές

Η Κρητική διατροφή είναι μία από τις πιο υγιεινές διατροφές στον κόσμο, που βασίζεται στην κατανάλωση των τοπικών προϊόντων της Κρήτης. Η διατροφή αυτή είναι γνωστή για τα οφέλη της για την υγεία και θεωρείται μια από τις βασικές αιτίες της μακροζωίας των κατοίκων του νησιού.

Το κρητικό διατροφικό πρότυπο βασίζεται στην κατανάλωση μεγάλης ποικιλίας φρούτων και λαχανικών, σταθερών πηγών πρωτεΐνης όπως ψάρια, πουλερικά και όσπρια, καθώς και στη χρήση λιγότερου αλεύρου και περισσότερων φυτικών λιπαρών, όπως ελαιόλαδο, αμύγδαλα και φυτικά έλαια. Η διατροφή αυτή είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που έχουν αποδειχθεί ότι έχουν θετική επίδραση στην υγεία.

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά της Κρητικής  διατροφής και είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και τις ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Η Elasion είναι μια εταιρεία που παράγει εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο από την Κρήτη και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία συνταγών που μπορείτε να δοκιμάσετε με τα προϊόντα της.